Ekonomi

Bitgesell, Bitcoin’e Hangi Yenilikleri Getiriyor?

Bitcoin, ilk kripto para olma özelliğine sahip ve o dönemde sunduğu özellikler birçok kişi için heyecan verici oldu. Bitcoin’in merkeziyetsiz bir blokzinciri üzerinde sansürlenemez, geri döndürülemez bir ödeme ağı oluşturması finans dünyasını dönüştürdü. Bununla birlikte Bitcoin’in teknik özellikleri günümüzde yeterli kabul edilmiyor. Bu da, Bitcoin’e alternatif olarak birçok yeni coin’in çıkmasına neden oldu. Bu coin’lerin başında ise, 2020 yılında Emma Wu’nun geliştirdiği Bitgesell geliyor. Teknik anlamda ve kullanılabilirlik tarafında, Bitcoin’e göre çok daha iddialı özellikler sunmasıyla dikkat çeken Bitgesell projesi, birçok yenilik sunması ile ön planda. Peki BGL coin, ne gibi yenilikler getirdi?

Her yıl yarılanma

Kripto para dünyasında, Bitcoin’e getirdiği yeniliklerle ciddi bir fark yaratan Bitgesell projesinin Bitcoin ile benzer yanları olduğu gibi, ciddi farkları da mevcut. BTC ile BGL arasında en önemli ortak yan, 21 milyon sınırlı arzın olması. Bununla birlikte, Bitcoin’in en temel özelliklerinden biri olan yarılanma süreci, Bitgesell’de farklı ilerliyor. Bitgesell, Bitcoin’den farklı olarak yarılanmanın 4 yılda 1 yerine, her yıl gerçekleştiği bir ağ. Bu durum, Bitcoin’in arzına göre Bitgesell’in çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Bitcoin, her 4 yılda bir gerçekleşen yarılanmaları ile, tam arzına 2140 yılına ulaşabilir. Bununla birlikte Bitgesell ekibi, BTC’nin arzının tamamen gerçekleştiği 2140 yılında dijital altın konumuna ulaşabileceğini ifade ediyor. BGL’de yarılanma her yıl gerçekleştiği için, 2054 yılında coin’ler tamamen arz edilmiş olacak. 2020 yılında piyasaya sürülen BGL’de şu ana kadar iki yarılanma gerçekleşti.

Küçük blok boyutu ile çok daha hızlı

Bitcoin’in en çok eleştirilen yanlarından biri, blok boyutlarının büyük olması nedeniyle işlemlerin yavaş olması. Bitcoin ile bir ödeme işlemi yapanların yanı sıra, madencilerin de büyük sorunlarından olan blok boyutu, Bitcoin’i kârlı bir coin olmaktan uzak tutuyor. Bitcoin’de bir blok yaklaşık 4 MB olurken, Bitgesell’de ise bir blok 400 KB. Aradaki 10 kat fark, Bitgesell’in BTC’ye göre çok daha hızlı olmasına neden oluyor. Bitcoin, işlem ücretlerinin yüksek olmasının yanı sıra ağın yavaşlığı gibi problemlerden ötürü ödeme aracı olarak kabul görmedi. Bitgesell ise, küçük blok boyutu yapısı ile, bir ödeme aracı olarak ilgi görebilir.

Madencilik avantajı

Bitcoin ağının sürdürülebilmesi için madencilik önemli bir yapı. Bitgesell’de de aynı şekilde bir madencilik ekosistemi mevcut. Bununla birlikte madencilik konusu, Bitcoin’de tartışmalı bir konu. Zira birkaç sene önce madencilik kârlı bir işlem olurken, günümüzde bu durum değişti. Bitgesell ekibine göre, Bitcoin ağında gerekenin çok üzerinde bir madencilik yapısı mevcut. Bitcoin ağı çok daha düşük bir işlemci gücüyle de devam edebilir. Bu durum, madencilerin düşük kâr elde etmesine neden oluyor, zira işlem gücüne katılım arttıkça rekabet, zorluk ve hepsinden önemlisi elektrik gibi önemli giderler artıyor. Bitcoin ağından farklı olarak Bitgesell’de, blok boyutlarının küçük olması daha düşük enerji gideri ile madencilik yapılmasını sağlıyor. Bununla birlikte, Bitgesell madenciliğinde, madenci ödülleri ve işlem ücretlerinin yakımı arasındaki denge, ağın daha sürdürülebilir bir yapıya ulaşmasını sağlıyor.

Bitgesell, getirdiği bu fırsatlarla birçok kişi için tercih edilen bir ağ konumuna geldi. Segwit protokolünün yüzde 100 uygulanması ile son derece güvenli bir ağ olan Bitgesell, kısa süre içinde en çok ilgi gören Bitcoin alternatifi altcoin’ler içinde yerini aldı. Dünyanın en popüler borsalarından Hotbit’te listelenen Bitgesell, düşük piyasa değeri ve yükseliş potansiyeli ile, GEM coin’ler içinde de gösteriliyor. Coin’in düzenli olarak işlem ücretlerinde yakıma gitmesi, deflasyonist politika ile BGL’nin değerini artırabilecek diğer faktörler arasında.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki ilgili bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

http://bitgesell.de/en/
https://bitcointalk.org/index.php
https://coinmarketcap.com/tr/currencies/bitgesell/

Bu postu değerlendir.
Paylaş
Yayınlayan:
Sinema Güncel

Son Yazılar

Banyo Üreticileri

Uzun yıllar alanında sunmuş olduğu başarılı işler ile banyo üreticileri arasında yer alan sitede en…

12 ay önce

IQOS Elektronik Sigara

Günümüzde Türkiye’de binlerce kişi iqos elektronik sigara ile sigaradan kurtuluyor. Benzersiz için kalitesi ile İQOS sizleri de…

1 yıl önce

Metpor Nedir? Nasıl Yapılır?

Metpor dekor her türlü mantolama malzemeleri alışverişleriniz için güvenle tercih edebileceğiniz bir firmadır. Bu firma…

1 yıl önce

Kadınlara Özel Sauna Cazibesini Keşfedin!

Almira Hotel Termal ve SPA ve termal merkezi vücudun ihtiyacı olan özel bakımı tüm müşterilere…

1 yıl önce

İngiltere Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının İngiltere’ye seyahat etmesi için İngiltere vize başvurusu yapması gerekmektedir. Vize başvurularında sorun yaşamamak için…

1 yıl önce

En Yenilikçi Beyaz Eşyalar

Birçok kişi bir beyaz eşya satın almak için en son teknoloji içeren ürünlerin fiyatların düşmesini…

2 yıl önce